Kipdrumsticks

Klaar in min.
93 beoordelingen

Ingredienten

8 kipdrumsticks
6 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
  1. Haal de drumsticks een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Was de drumsticks en dep ze droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Braad de drumsticks op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Verlaag vervolgens het vuur en braad de drumsticks met deksel op de pan in circa 25 minuten gaar. De drumsticks worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
  3. Braad de drumsticks op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Leg ze nu op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat ze nu 30-40 minuten op lage temperatuur garen. Zo blijft je heerlijke kip botermals en droogt hij niet uit. De drumsticks worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn erbij doet. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

De drumstick is een erg populair en welbekend stuk vlees in de Nederlandse keuken. Het bestaat uit het onderste gedeelte van de poten van de kip.

Over Kipdrumsticks

Wist je dat Croma de drumsticks een mooie bruine kleurt geeft en dat Croma van zichzelf niet spat?

Hoe handig vond je dit recept?

93 beoordelingen

Populaire recepten met Kip & Gevogelte

Kalkoen (Heel)

Kip & Gevogelte
110 beoordelingen

Gevulde Kip met mozzarella, basilicum en parmaham

Kip & Gevogelte
34 beoordelingen

Kipdrumsticks

Kip & Gevogelte
93 beoordelingen
Alle Kip & Gevogelte recepten