Kalfsoester

Klaar in min.
174 beoordelingen

Ingredienten

4 kalfsoesters
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de kalfsoester een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de kalfsoester vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de kalfsoester op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten. Houdt de kalfsoester goed in beweging.
  3. Laat de kalfsoester vervolgens nog 2 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

De kalfsoester is een plakje van de kalfshaas of van de bovenbil en wordt snel om en om gebakken. Het is een erg mals stuk vlees als het goed wordt bereid.

Over Kalfsoester

Wist je dat Croma de kalfsoester een mooie bruine kleurt geeft en dat Croma van zichzelf niet spat?

Hoe handig vond je dit recept?

174 beoordelingen

Populaire recepten met Kalf

Kalfskoteletten

Kalf
223 beoordelingen

Kalfsoester

Kalf
174 beoordelingen

Kalfslapjes

Kalf
260 beoordelingen
Alle Kalf recepten