use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kalfskoteletten

Kalfskoteletten bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk kalfskoteletten klaar!
  • 40 minuten
  • voorbereidingstijd30 minuten
  • 4 porties
recipe image Kalfskoteletten

Ingrediënten

  • 4 kalfskoteletten
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kalfskoteletten een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kalfskoteletten vlak voor het bakken met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur de Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak in 2 minuten beide kanten van de kalfskotelet mooi bruin. Zet het vuur lager en bak in 6-7 minuten gaar. De kalfskoteletten worden extra lekker als je een beetje verse tijm en rozemarijn meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Het is een stevige lap vlees met het ribbeentje er nog in. Door dit beentje krijgt het vlees een heel eigen smaak. Koteletten met been zijn lekkerder dan koteletten zonder been. Ook voor dit stukje geldt dat het zeker niet te hard gebakken mag worden. Het verbrandt snel.