Gourmet kipschnitzel met gremolata

Klaar in 8 min.
48 beoordelingen

Ingredienten

  1. Neem de kipfilet een half uur voor het bereiden uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Verdeel de kipfilet in 4 gelijke stukken. Sla de kipfilet tussen twee stukken vershoudfolie met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan plat. Zorg dat de kipfilet overal ongeveer 5 mm dik is.
  2. Klop het ei los. Bestrooi de kipschnitzels met peper. Wentel ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de bloem. Bedek als laatste de kipschnitzels volledig met het paneermeel en druk goed aan zodat het paneermeel gelijkmatig op de kipschnitzel blijft plakken.
  3. Hak de peterselie en de knoflook fijn voor de gremolata. Boen de citroen goed schoon en rasp de helft van de citroen. Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en citroenrasp met twee eetlepels olijfolie. Breng de gremolata op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een scheutje Croma Mild met Olijfolie in een gourmet pannetje of op de grillplaat van je gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de kipschnitzels tijdens het gourmetten in ongeveer 4 minuten aan beide zijden en serveer de schnitzels met de gremolata als topping.

Tip van croma

De gremolata geeft een frisse smaak aan de kipschnitzeltjes, mag het van jou nog een beetje extra? Besprenkel dan de kipschnitzeltjes met wat citroensap uit de overgebleven citroen voor een extra frisse smaak.

Over Kipschnitzel

Een schnitzel is een heel dun stuk kip of vlees, wat daarnaast vaak plat geslagen wordt zodat het malser is. Let op dat je het vlees plat slaat in een rustig ritme, en altijd vanuit het midden naar de buitenkanten werkt.

Hoe handig vond je dit recept?

48 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet geitenkaas in spek

Gourmet
49 beoordelingen

Gourmet gevulde kipfilet met Merguez worstje

Gourmet
42 beoordelingen

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Gourmet
47 beoordelingen
Alle Gourmet recepten