Gourmet gevulde kipfilet met Merguez worstje

Klaar in 10 min.
18 beoordelingen

Ingredienten

2 kipfilets
2 merguez worstjes
1,5 el Croma met Milde Olijfolie
Extra nodig: cocktailprikkers
  1. Neem de kipfilet een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat de kip op temperatuur komen. Dep de kipfilet vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Snijd de kipfilet in zodat het Merguez worstje er over de lengte in past. Vouw de kipfilet dicht en zet deze over de lengte vast met cocktailprikkers.
  3. Snijd de kipfilets gevuld met het merguez worstje in tweeën.
  4. Verhit een scheutje Croma Mild met Olijfoliein een gourmet pannetje of op de grill plaat van je gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de gevulde kipfilet in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Keer de kipfilet regelmatig om. Breng de kipfilet eventueel op smaak met een beetje zout.

Tip van croma

Het Merguez worstje brengt een leuke variatie in je gourmet schotel. De mix van verschillende kruiden maakt het, oorspronkelijk Noord- Afrikaanse worstje, heerlijk kruidig en een beetje pittig.

Over Kipfilet

"Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kipfilet is erg vetarm en snel verteerbaar. De kipfilet vullen is een fijne afwisseling. Merguez worstjes kunnen worden gemaakt van verschillende vleessoorten zoals rund, lam, schaap maar ook kip."

Hoe handig vond je dit recept?

18 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet varkenshaas spiesjes

Gourmet
25 beoordelingen

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Gourmet
22 beoordelingen

Gourmet geitenkaas in spek

Gourmet
21 beoordelingen
Alle Gourmet recepten