Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Klaar in 4 min.
8 beoordelingen

Ingredienten

250 gr rundergehakt
1 el paneermeel
1 el kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
1 teentje knoflook
100 gr gedroogde chorizo worst
zout en peper
1 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Snijd de knoflook fijn. Doe het gehakt met de fijngesneden knoflook, komijnpoeder, kaneel, kerriepoeder, paneermeel en een snufje peper en zout naar smaak in een kom. Maak je handen een beetje vochtig en meng alle ingrediënten met je vochtig gemaakte handen door elkaar.
  2. Vorm 8 kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel. Maak de gehaktballetjes een beetje plat aan beiden zijden en zorg dat hierbij geen barsten ontstaan in de balletjes. Snijd de chorizo worst in blokjes van ongeveer een halve centimeter.
  3. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de gehaktballetjes samen met de chorizo blokjes ongeveer 4 minuten. Bak de gehaktballetjes aan beide zijden en roer tijdens het bakken door de chorizo

Tip van croma

Gehaktballen zijn zeer populair tijdens het gourmetten. Een goede reden hiervoor is omdat je makkelijk kan varieren met de kruiden die je door het gehakt mengt. Hierdoor kan je het zo kruidig of pittig maken als je zelf wilt. Houd je van meer pit? Voeg eens cayennepeper of sambal toe aan het gehakt.

Over Rundergehakt

In dit recept is rundergehakt gebruikt. Rundergehakt is magerder dan varkensgehakt of half-om-half gehakt. Rundergehakt kan rauw gegeten worden, het is dus ook geen probleem als het nog een beetje rood is van binnen. Bak rundergehakt niet te lang door, dan kan het droog worden.

Hoe handig vond je dit recept?

8 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Gourmet
8 beoordelingen

Gourmet hamburger met cheddar en bacon

Gourmet
5 beoordelingen

Gourmet geitenkaas in spek

Gourmet
8 beoordelingen
Alle Gourmet recepten