use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Op zoek naar een lekker gourmet recept? Maak dan deze gekruide gehaktballetjes met chorizo en geef je gourmet schotel een twist.
  • 20 minuten
  • voorbereidingstijd15 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Ingrediënten

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 el paneermeel
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gedroogde chorizo worst
  • zout en peper
  • 1 el Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Snijd de knoflook fijn. Doe het gehakt met de fijngesneden knoflook, komijnpoeder, kaneel, kerriepoeder, paneermeel en een snufje peper en zout naar smaak in een kom. Maak je handen een beetje vochtig en meng alle ingrediƫnten met je vochtig gemaakte handen door elkaar.
  2. Vorm 8 kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel. Maak de gehaktballetjes een beetje plat aan beiden zijden en zorg dat hierbij geen barsten ontstaan in de balletjes. Snijd de chorizo worst in blokjes van ongeveer een halve centimeter.
  3. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de gehaktballetjes samen met de chorizo blokjes ongeveer 4 minuten. Bak de gehaktballetjes aan beide zijden en roer tijdens het bakken door de chorizo
Gehaktballen zijn zeer populair tijdens het gourmetten. Een goede reden hiervoor is omdat je makkelijk kan varieren met de kruiden die je door het gehakt mengt. Hierdoor kan je het zo kruidig of pittig maken als je zelf wilt. Houd je van meer pit? Voeg eens cayennepeper of sambal toe aan het gehakt.