Bruingebakken saucijsjes - basisrecept

Beoordeel dit recept
Average: 2.5 (8 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Gemiddeld
seizoen: 
Lente
gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Vlees
spiciness: 
Mild
Bruingebakken saucijsjes - basisrecept

introductie

Recept saucijsjes bakken en braden. Basisrecept saucijzen bereiden en snel maken.

Bereiden

Laat de saucijsjes eerst even wellen: zet ze op in een pan met ruim koud water en breng ze op hoog vuur tegen de kook aan. Zet dan direct het vuur uit en laat ze 10 minuten staan.

Haal de saucijsjes uit het water en dep ze vlak voor het bakken met keukenpapier droog. Verwarm op laag vuur de Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak -om te voorkomen dat ze openbarsten- de saucijsjes eerst rustig gaar in 10 minuten. Zet het vuur dan pas hoog en bak ze in ongeveer 3 minuten rondom bruin.

Neem de saucijsjes uit de pan en roer de tomatenpuree door het bakvet. Roer er na een halve minuut de mosterd en een kopje heet water door en laat de jus nog even pruttelen. Breng de jus op smaak met wat zout en peper en serveer bij het vlees. Lekker met gekookte krieltjes.

Serveer tips

Deze bruingebakken saucijsjes smaken heerlijk bij bloemkool met kaassaus. Het recept vind je ook op deze site.

Variaties

In plaats van saucijsjes kun je ook verse runder- of lamsworstjes gebruiken. Dunnere worstjes zijn sneller gaar.

Ingredienten

  • 4 saucaijzen
  • 4 eetlepels Croma Vloeibaar
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl grove mosterd
  • zout
  • peper
15197

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1793.9 kcal
  • Energie (kj):
    7454.6 kj
  • Eiwitten (g):
    32.88 g
  • Suiker (g):
    7.59 g
  • Vezel (g):
    2.59 g
  • Vet totaal (g):
    136.57 g
  • Verzadigd vet (g):
    41.67 g
  • Trans vet (g):
    3.87 g
  • Natrium (mg):
    2765.62 mg