Biefstuk medium bakken - basisrecept

Beoordeel dit recept
Average: 3.2 (88 votes)
Bereidingstijd (min): 
10
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Vlees
Biefstuk medium bakken - basisrecept

introductie

Basisrecept biefstuk medium bakken. Recept biefstuk bakken, rosé. rood van binnen, medium of doorbakken.

Bereiden

Dep de biefstukken vlak voor het bakken met keukenpapier droog.

Zet de koekenpan op een laag vuurtje en doe 4 eetlepels Croma voor bakken & braden in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de biefstukken in de pan. Bak ze (op een hoog vuur) om en om lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Bak de biefstukken, in 5 minuten ‘medium’: rosé van binnen en aan beide kanten mooi bruin. Keer het vlees geregeld en schud de pan zo nu en dan even.

Bestrooi het vlees in de pan met een beetje zout en peper. Keer het nog een keer om.

Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een snijplank. Dek ze af met aluminiumfolie om het vlees warm te houden en laat ze een paar minuten staan. Haal het folie van de biefstukken en leg ze op (warme) borden.

Serveer tips

Deze medium gebakken biefstukken zijn extra lekker bij stoofpeertjes en gebakken aardappeltjes. Kijk op deze site voor de recepten.

Variaties

Als je biefstukken rood van binnen wilt hebben duurt het bakken 2 minuten korter, wil je ze doorbakken, bak ze dan 3-5 minuten langer.

Ingredienten

  • 4 eetlepels Croma Vloeibaar
  • 4 biefstuk (2 cm dik)
  • zout, peper
15207

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1890 kcal
  • Energie (kj):
    7882.44 kj
  • Eiwitten (g):
    205.58 g
  • Suiker (g):
    0.32 g
  • Vet totaal (g):
    117.61 g
  • Verzadigd vet (g):
    32.25 g
  • Trans vet (g):
    3.37 g
  • Natrium (mg):
    1090.94 mg