Speklapjes - basisrecept

Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Gemiddeld
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Vlees
Speklapjes - basisrecept

Bereiden

Leg het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vast een beetje op temperatuur kan komen. Dep de speklapjes vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.

Verwarm op hoog e5 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin wordt. Bak nu het vlees in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.

Zet het vuur iets lager en bak de speklapjes in ongeveer 20 minuten aan beide kanten bruin en krokant. Keer het vlees geregeld.

Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm. Roer 5 eetlepels Smeltjus door het achtergebleven bakvet in de pan. Zet het vuur hoog, voeg een kopje heet water toe en laat de jus even pruttelen.

Serveer tips

Deze speklapjes smaken heerlijk bij hete bliksem. Het recept vind je ook op deze site.

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1914.75 kcal
  • Energie (kj):
    7908 kj
  • Eiwitten (g):
    40.238 g
  • Koolhydraten (g):
    4.388 g
  • Suiker (g):
    1.088 g
  • Vezel (g):
    0.06 g
  • Vet totaal (g):
    193.365 g
  • Verzadigd vet (g):
    59.798 g
  • Trans vet (g):
    1.035 g
  • Natrium (mg):
    1582.755 mg
15205

Probeer ook eens

  • Kipballetjes met rozijnen, sperziebonen met maïs en gebakken aardappels
    4 personen

    Kipballetjes met rozijnen, sperziebonen met maïs en gebakken aardappels

  • Drumsticks met een saus van abrikozen met broccoli en rijst
    4 personen

    Drumsticks met een saus van abrikozen met broccoli en rijst

  • Cordon Blue (gevulde schnitsels)

    Cordon Blue (gevulde schnitsels)