use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hachee

Hachee maken? Volg dit recept en maak gemakkelijk hachee klaar
  • 3 uur 20 minuten
  • voorbereidingstijd5 minuten
  • 4 porties
recipe image Hachee

Ingrediënten

  • 750 g riblappen
  • 5 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 3 uien
  • 1 Knorr runderbouillonblokje
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de riblappen een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Pel en snijd de uien in ringen. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm, dep ze vlak voor het bereiden droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper.
  2. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak nu de stukken vlees rondom aan. Geregeld omscheppen.
  3. Bak vervolgens de uienringen 3 minuten mee. Voeg dan het bouillonblokje, een 1/2 liter heet water, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit tegen de kook aan. Laat het vlees in 2,5 - 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar sudderen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Hachee is een authentieke recept en is niet moeilijk te bereiden, maar vergt wel wat geduld. Je krijgt hachee als je runderlappen een paar uur laat sudderen. Het is echt een echt Nederlands vleesgerecht en het wordt al eeuwenlang gegeten. Maak jij vanavond hachee?