Kipfilet - basisrecept

Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Gevogelte
Kipfilet - basisrecept

Ingredienten

Bereiden

Dep de kipfilets vlak voor het bakken met keukenpapier droog.

Steek het vuur aan, draai het laag, zet de koekenpan op het vuur en spuit (ca. 4 el) Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de kipfilets in de pan. Bak ze (op een hoog vuur) om en om in ca. 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag. Bak de kipfilets in ca. 15 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

Bestrooi de kipfilet in de pan met een beetje zout en peper. Keer het nog een keer om. Leg ze op (warme) borden.

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    440 kcal
  • Energie (kj):
    1856 kj
  • Eiwitten (g):
    93.2 g
  • Vet totaal (g):
    7.2 g
  • Verzadigd vet (g):
    2 g
  • Natrium (mg):
    212 mg
15206

Probeer ook eens

  • Kipballetjes met rozijnen, sperziebonen met maïs en gebakken aardappels
    4 personen

    Kipballetjes met rozijnen, sperziebonen met maïs en gebakken aardappels

  • Drumsticks met een saus van abrikozen met broccoli en rijst
    4 personen

    Drumsticks met een saus van abrikozen met broccoli en rijst

  • Cordon Blue (gevulde schnitsels)

    Cordon Blue (gevulde schnitsels)