Bruingebakken saucijsjes - basisrecept

Bereidingstijd (min): 
30
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Gemiddeld
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Vlees
Bruingebakken saucijsjes - basisrecept

Ingredienten

  • 8 saucijsjes
  • 7 eetlepels Croma Vloeibaar
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl grove mosterd
  • zout
  • peper

Bereiden

Laat de saucijsjes eerst even wellen: zet ze op in een pan met ruim koud water en breng ze op hoog vuur tegen de kook aan. Zet dan direct het vuur uit en laat ze 10 minuten staan.

Haal de saucijsjes uit het water en dep ze vlak voor het bakken met keukenpapier droog. Verwarm op laag vuur 7 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak -om te voorkomen dat ze openbarsten- de saucijsjes eerst rustig gaar in 10 minuten. Zet het vuur dan pas hoog en bak ze in ongeveer 3 minuten rondom bruin.

Neem de saucijsjes uit de pan en roer de tomatenpuree door het bakvet. Roer er na een halve minuut de mosterd en een kopje heet water door en laat de jus nog even pruttelen. Breng de jus op smaak met wat zout en peper en serveer bij het vlees. Lekker met gekookte krieltjes.

Serveer tips

Deze saucijsjes smaken heerlijk bij bloemkool met kaassaus. Het recept vind je ook op deze site.

Variaties

In plaats van saucijsjes kun je ook verse runder- of lamsworstjes gebruiken. Dunnere worstjes zijn sneller gaar.

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3452.9 kcal
  • Energie (kj):
    14354.25 kj
  • Eiwitten (g):
    65.615 g
  • Koolhydraten (g):
    214.489 g
  • Suiker (g):
    15.18 g
  • Vezel (g):
    5.095 g
  • Vet totaal (g):
    258.33 g
  • Verzadigd vet (g):
    81.866 g
  • Trans vet (g):
    7.66 g
  • Natrium (mg):
    7711.022 mg
15197

Probeer ook eens

  • Kipfilet met spinazie, rozijnen en gebakken aardappelpartjes
    4 personen

    Kipfilet met spinazie, rozijnen en gebakken aardappelpartjes

  • Gehaktballetjes met abrikozen en snijbonenstamppot
    4 personen

    Gehaktballetjes met abrikozen en snijbonenstamppot

  • Gehaktballen bakken - basisrecept
    4 personen

    Gehaktballen bakken - basisrecept