Biefstuk medium bakken - basisrecept

Bereidingstijd (min): 
10
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Vlees
Biefstuk medium bakken - basisrecept

Ingredienten

Bereiden

Dep de biefstukken vlak voor het bakken met keukenpapier droog.

Steek het vuur aan, draai het laag, zet de koekenpan op het vuur en spuit (ca. 4 el) Croma voor bakken & braden in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de biefstukken in de pan. Bak ze (op een hoog vuur) om en om lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Bak de biefstukken, in 5 minuten ‘medium’: rosé van binnen en aan beide kanten mooi bruin. Keer het vlees geregeld en schud de pan zo nu en dan even.

Bestrooi het vlees in de pan met een beetje zout en peper. Keer het nog een keer om.

Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een plank. Dek ze af met aluminiumfolie om het vlees warm te houden. Laat een paar minuten staan.
Haal het folie van de biefstukken. Leg ze op (warme) borden.

Variaties

Als je biefstukken rood van binnen wilt hebben duurt het bakken 2 minuten korter, wil je ze doorbakken, bak ze dan 3-5 minuten langer.

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    529.2 kcal
  • Energie (kj):
    2176.8 kj
  • Eiwitten (g):
    0.192 g
  • Koolhydraten (g):
    0.33 g
  • Suiker (g):
    0.324 g
  • Vet totaal (g):
    58.608 g
  • Verzadigd vet (g):
    5.814 g
  • Trans vet (g):
    0.354 g
  • Natrium (mg):
    303.624 mg
15207

Probeer ook eens